Șase focuri de armă și urmărire pe raza a trei comune pentru reținerea unui vicovean care conducea băut și fără permis. Acesta a fost prins în Voitinel, încătușat și apoi introdus în arest


Intră acum și în grupul de

Un  tânăr de 30 de ani din Vicovu de Sus a fost reținut sâmbătă seara după o urmărire pe o distanță de 25 de kilometri și după ce au fost trase și șase focuri de armă.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă seara  în jurul orei 19.40, în timp ce acționa pe DN 17A din comuna Marginea, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție circa 25 km, pe raza comunelor Marginea, Horodnic de Sus și Voitinel, ocazie cu care, după folosirea somațiilor legale, un agent de poliție a folosit armamentul din dotare, executând 6 focuri în plan vertical, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea.

După ce a ajuns pe DJ 178F din comuna Voitinel, bărbatul de la volan a acroșat autospeciala de poliție, după care, a oprit, a coborât și a fugit pe un teren viran, fiind urmărit, imobilizat și încătușat de polițiști.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 30 de ani, din orașul Vicovu de Sus.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „distrugere”, bărbatul de 30 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru stabilirea unor măsuri preventive.


Intră acum și în grupul de