Ministrul Economiei aprinde flacăra speranţei în sufletele locuitorilor din Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Ministrul Economiei, Adriean Videanu (PD-L), a vizitat vineri, la Câmpulung Moldovenesc, centrala de co-generare realizată în cadrul mega-proiectului „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”, ocazie cu care a aflat că aceasta nu poate fi pusă în funcţiune din cauza lipsei unui operator local de gaze naturale.

Şeful executivului local câmpulungean, Gabriel-Constantin Şerban, a declarat la finele vizitei că ministrul Economiei a apreciat investiţia şi a spus că va acorda tot sprijinul pentru deblocarea proiectului. El a arătat că Videanu a spus că doreşte o soluţionare rapidă a acestei situaţii, astfel încât în iarna 2009-2010 să fie pusă în funcţiune centrala de cogenerare, ceea ce ar fi o adevărată reevoluţie termică pentru oraş. „Discursul a fost mai mult tehnic decât formal. Mai mult ca oricine, ministrul Videanu poate să înţeleagă ce presiune e asupra unui primar pentru soluţionarea unei asemenea probleme”, a menţionat Constantin Şerban.

Nicio firmă nu s-a înscris la ultimele două licitaţii organizate de Ministerul Economiei pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în Câmpulung Moldovenesc, ministrul Economiei apreciind că situaţia a fost determinată de situaţia juridică neclară. El a arătat că după ce Transgaz va prelua magistralele de gaze naturale construite în judeţ, situaţia juridică va fi clarificată şi interesul firmelor pentru operare în zonă va fi cu totul altul.

Prin proiectul “Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” sunt construite centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi şi oraşele Gura Humorului şi Siret, precum şi o reţea magistrală de gaze naturale ce cuprinde 61 de localităţi din judeţ. Pentru realizarea investiţiilor în cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Suceava a obţinut un credit cu garanţii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanţatorul fiind Deutsche Bank A.G. Londra cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani.


Intră acum și în grupul de