Nou cod portocaliu de ploi abundente în județul Suceava. Se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o avertizare generală cod portocaliu de precipitații abundente pentru județul Suceava.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă între orele 12:00 și 21:00 fiind vizate ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată

Astfel, meteorologii arată că în Moldova, precum și în nord-estul Munteniei va ploua abundent și torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

ANM a emis și o informare meteo de vreme instabilă până joi seara la ora 23:00

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. (N.B.)


Intră acum și în grupul de