Acasă Actualitate Primarul Ion Lungu anunță că proiectul de achiziția de autobuze electrice prinde...

Primarul Ion Lungu anunță că proiectul de achiziția de autobuze electrice prinde contur și precizează că se lucrează „contra cronometru” la amenajarea diviziei electrice a TPL


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că începe să prindă contur proiectul municipiului Suceava promovat prin POR 2014-2020 pentru achiziția unui număr de 25 de autobuze electrice mari și alte 10 autobuze electrice mici.

El a spus că Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est a transmis, luni, la MDRAP, pentru semnare, contractul de finanțare.



Primarul a menționat că săptămâna trecută a început procedura pentru achiziția, în mod centralizat, de MDRAP, a unui număr de 15 autobuze electrice mari pentru municipiul Suceava.

„În total vom avea un parc de 55 de autobuze electrice din care 40 autobuze mari și 15 autobuze mici”, a spus Ion Lungu.

Municipalitatea continuă amenajarea platformei pentru divizia electrică a TPL și primarul speră ca în decurs de o lună să fie finalizată.

El a anunțat că se lansează și licitația pentru desemnarea firmei care va realiza și alimentarea cu energie electrică, fiind vorba de o instalație de mare putere pentru că va trebui să asigure încărcarea autobuzelor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version