ANM a emis un nou cod galben de ploi abundente în județul Suceava pe tot parcursul zilei de joi și a prelungit informarea meteo de vreme instabilă până luni dimineața


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineața, o avertizare cod galben de ploi abundente pentru județul Suceava.

Potrivit ANM sunt prognozate manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate în cursul zilei de joi până la ora 22:00.

În intervalul menționat în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, în nordul Olteniei, local în Moldova și Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…50 l/mp.  

ANM a actualizat informarea meteo de instabilitate atmosferică accentuată până luni dimineața  la ora 10:00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.  Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor, arată ANM. (N.B.)


Intră acum și în grupul de