Revendicările sindicaliştilor CNS „Cartel Alfa”, soluţionate printr-un protocol încheiat cu CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Aproximativ două sute de persoane s-au strâns luni în faţa sediului Prefecturii Suceava pentru a participa la acţiunea de pichetare organizată de sindicatele sucevene afiliate la CNS “Cartel Alfa”. Potrivit prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, principalele revendicări ale sindicaliştilor suceveni ai CNS “Cartel Alfa” sunt de sistare a discuţiilor privind elaborarea noii Ordonanţe de Urgenţă prin care Guvernul diminuează salariile angajaţilor din sistemul bugetar şi cer elaborarea în regim de urgenţă a Legii Salarizării Unice din sistemul bugetar.

Popescu a arătat că, în urma discuţiilor, a reieşit faptul că în ceea ce priveşte salarizarea personalului din domeniul asistenţei sociale din judeţul Suceava, sindicatele din domeniu, prin reprezentanţii lor, au încheiat un protocol cu conducerea Consiliului Judeţean Suceava, prin care au fost negociate şi acceptate condiţiile de salarizare pentru anul 2009.

„Dorinţa sindicatelor este ca îndeplinirea condiţiilor stabilite prin protocol să fie urmărită şi de Prefectura Suceava”, a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. Sorin Popescu a mai precizat că nota cu revendicări ale sindicatelor care au pichetat Prefectura Suceava a fost transmisă Guvernului României şi Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.


Intră acum și în grupul de