Trei terenuri cu vegetaţie uscată au fost incendiate


Intră acum și în grupul de

Fără a se gândi la consecinţe, sucevenii continuă să dea foc terenurilor cu vegetaţie uscată. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a intervenit duminică, în trei locaţii, pentru localizarea şi stingerea incendiilor pe terenuri cu vegetaţie uscată. Potrivit ISU Suceava, Garda de intervenţie Siret a intervenit duminică, ora 16:18, cu o autospecială, în oraşul Siret pe str. Carol I, nr.11, pentru a stinge flăcările la vegetaţia uscată pe o suprafaţă de 200 mp, pe un teren agricol ce aparţine lui Petrică S. Pompierii au salvat o casă de locuit învecinată în valoare de 50.000 lei.

Aceeaşi gardă de intervenţie, la ora 18:46, s-a deplasat cu două autospeciale în comuna Bălcăuţi, unde ardea vegetaţia uscată pe o suprafaţă de 180 mp, pe un teren ce aparţine de Consiliul Local Bălcăuţi. Incendiul a afectat şi un stâlp ce susţine cablurile de telefonie şi TV.

La ora 18:05, Detaşamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu două autospeciale, în localitatea Moara Carp, comuna Moara, pentru stingerea incendiului la vegetaţia uscată (cca 500 mp şi cca 2000 mp stufăriş), terenuri care aparţin de Consiliul Local Moara.

Toate aceste incendii au avut drept cauză flacăra provenită de la foc deschis în spaţii deschise lăsat nesupravegheat.


Intră acum și în grupul de