Programul „Scrierea proiectelor în context Tineret în Acţiune”, adresat ONG-urilor pentru tineri

Coordonatorii de proiecte, membrii ONG-urilor care activează în domeniul tineretului şi reprezentanţii instituţiilor publice implicate în lucrul cu tinerii care sunt interesaţi să scrie şi să depună proiecte spre finanţare în cadrul programului european „Tineret în Acţiune” sunt invitaţi să participe la modulele de formare „Scrierea proiectelor în context Tineret în Acţiune”. Sesiunile de formare sunt organizate de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), în perioada 22-26 aprilie, la Predeal. Toate costurile sunt acoperite de organizatori, modulele fiind co-finanţate de Comisia Europeană.

Modulele se organizează pe următoarele acţiuni din cadrul programului Tineret în Acţiune: Schimburi de Tineri (Acţiunea 1.1) – 1 modul (20 de locuri); Proiecte pentru democraţie participativă (Acţiunea 1.3) şi Întâlniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret (Acţiunea 5.1) – 1 modul (20 de locuri); Proiecte de formare şi reţele (Acţiunea 4.3) – 1 modul (20 de locuri).

Sesiunea de formare oferă informaţii despre cum se elaborează un proiect în cadrul acestor linii de finanţare, ce paşi trebuie urmaţi în planificarea şi scrierea unui proiect şi cum trebuie completate cererile de finanţare. Participanţii vor afla ce activităţi pot fi derulate într-un astfel de proiect, pentru a se utiliza cadrul învăţării non-formale şi valorile europene promovate de programul Tineret în Acţiune.
Selecţia participanţilor se va realiza în funcţie de profilul acestora, luându-se în calcul atât ideea de proiect descrisă în formularul de candidatură, cât şi motivaţia lor de a-şi valorifica ulterior competenţele dobândite. Se va urmări accesul unui număr cât mai mare de organizaţii şi o distribuţie geografică echilibrată.
În procesul de selecţie vor avea prioritate persoanele cu dizabilităţi, care nu au mai beneficiat de finanţare prin programul Tineret în Acţiune şi care vor să depună proiecte.

Formularul de candidatură poate fi descărcat de la adresa: http://www.anpcdefp.ro/programe/tineret/forum/Candidatura_Predeal_22_26_aprilie_2009.doc. Acesta trebuie completat integral şi trimis la adresa de e-mail [email protected], până pe data de 5 aprilie. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate pe data de 10 aprilie. Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul ANPCDEFP, la adresa http://www.anpcdefp.ro/forum/viewtopic.php?t=2959.

Modulele fac parte din oferta Reţelei Naţionale a Formatorilor Programului Tineret în Acţiune, alături de: „Metode şi instrumente de educaţie non-formală în context Tineret în Acţiune”, „Managementul proiectelor Tineret în Acţiune” şi „Managementul voluntarilor în context Tineret în Acţiune”.

loading...