Un bărbat din Vatra Dornei, blocat pe balconul locuinței care i-a luat foc, a fost salvat de pompierii militari


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Vatra Dornei a fost salvat, joi seara, de pompierii militari după ce a rămas blocat pe balconul locuinței sale care luase foc.

Potrivit ISU Suceava, pompierii miliari din Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit, joi seara, la o casă de locuit cu parter, etaj și mansardă, din municipiul Vatra Dornei.

La sosirea echipajelor de intervenție, ardeau tavanul dintre etaj și mansardă și astereala acoperișului din lemn, cu pericol de propagare la întregul imobil.

Sursa citată arată că locuința are doi proprietari, unul ocupând parterul și mansarda acesteia, iar celălalt etajul, cu acces separat pentru fiecare nivel.

Proprietarul de la etaj, în vârstă de 61 de ani, în încercarea de a salva din bunurile cuprinse de incendiu, a rămas blocat și nu a mai putut ieși din casă din cauza flăcărilor și a fumului dens.

El  a rămas izolat pe balcon, iar pompierii militari, cu ajutorul unei scări culisabile, l-au salvat și l-au coborât în siguranță, fără să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa o oră și jumătate.

În incendiu au ars tavanul dintre etaj și mansardă pe 30 mp și astereala pe 80 mp. La etaj, s-au degradat casa scării pe 6 mp, parchet pe 12 mp, pereții pe 40 mp, obiecte de mobilier, materiale textile, tâmplărie din PVC și instalația electrică.

La al doilea proprietar, s-au degradat tavanul pe 100 mp, pereții pe 60 mp, parchet pe 20 mp, obiecte de mobilier, materiale textile și instalația electrică.

ISU Suceava a precizat că cel mai probabil incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit electric produs la tabloul de distribuție suprasolicitat.

Prin intervenția lor pompierii au salvat restul casei de locuit, cu bunurile aferente.(N.B.)


Intră acum și în grupul de