Primarii de municipii veniți la Comitetul Director al AMR au vizitat mai multe proiecte finalizate în Suceava. Ion Lungu: Au fost vizitate obiective care definesc şi materializează demersurile Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru un oraş smart, un oraş verde FOTO/VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarii de municipii care au participat, joi și vineri, la Suceava, la ședința Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România au vizitat mai multe obiective din Suceava și proiecte finalizate în municipiu.

Primarul Ion Lungu arătat că în Suceava a avut loc reuniunea Comitetului Director al AMR  la care au participat mai mulți primari ai municipiilor din țară și că au fost prezentate principalele proiecte pe fonduri europene ale municipiului Suceava.

El a spus că urmat apoi o dezbatere referitoare la bugetele aprobate de autoritățile publice locale pentru anul 2019 şi demersurile întreprinse de AMR către Guvernul României cu scopul de a echilibra deficitul apărut în urma execuției după primul trimestru.

 De asemenea a fost dezbătut impactul pe care îl are decizia ANCOM legată de tariful maxim ce va fi aplicat pentru folosirea spațiilor publice.

Totodată, au mai fost aprobate în Comitetul Director participarea AMR în cadrul POCA, vizând  întărirea capacității administrative a structurilor asociative şi înființarea şi Regulamentul de Organizare şi Funcționare al Corpului Profesional al Coordonatorilor Poliției Locale.

„Primarii de municipii au vizitat obiective care definesc şi materializează demersurile Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru un oraş smart, un oraş verde: Zona de Agrement Tataraşi, Statuia Ecvestră a lui Ştefan cel Mare, Cetatea de Scaun, masinile electrice si infrastructura de încărcare,  bicicletele electrice si panoul de încărcare,  Centrala pe biomasă ”, a spus Ion Lungu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de