VIDEO Începând de luni se introduce sistem cu bariere la parcările subterane din centrul Sucevei, iar parcările de pe b-dul 1 Mai și b-dul George Enescu, bl. T90 vor fi cu plată. Viceprimarul Lucian Harșovschi: În perioada următoare va intra în funcțiune și sistemul de plată prin sms/aplicație/card


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, sâmbătă că de luni, 10 iunie, accesul și ieșirea din parcările subterane din zona centrală a Sucevei va fi făcut printr-un sistem cu bariere, prin emiterea unui tichet de parcare și plata acestuia.

El a arătat că pentru plata parcării se pot utiliza monede și bancnote de 1, 5 și 10 lei, aparatul fiind prevăzut să ofere rest.

Pentru a încuraja folosirea parcărilor subterane, viceprimarul a reamintit că taxarea este 1 leu/oră, față de cele supraterane, unde se plătesc 2lei/oră.

Mai mult, Lucian Harșovschi a precizat că încasările în cele două parcări subterane din municipiu de când a fost introdusă taxa de 1 leu/oră față de 2 lei/oră au crescut.

Astfel, dacă în perioada aprilie-iunie 2018 la cele două parcări subterane încasările au fost de 25.512,2 de lei, în perioada similară din 2019, de când taxa a fost scăzut la 1 leu/oră, încasările au fost de 26.399,8 lei.

Viceprimarul a subliniat că riveranii vor putea achiziționa abonamente în continuare, iar cei care au deja, trebuie să solicite Primăriei Suceava eliberarea cardului de acces.

Lucian Harșovschi a mai spus că în perioada următoare, după efectuarea testelor, va intra în funcțiune sistemul de plată prin sms/aplicație/card, serviciul fiind achiziționat deja.

Viceprimarul Sucevei a menționat că tot din 10 iunie parcarea de pe b-dul 1 Mai, vis-a-vis de IPJ și cea de pe b-dul George Enescu, bl. T90(Dorna) vor deveni cu plată, cu sistem parcometru.

Mai mult, cele două parcometre care fuseseră folosite în parcările subterane și alte cinci parcometre comandate vor fi instalate pe străzile Vasile Bumbac și Nicolae Balcescu, respectic parcarea de pe Vasile Alecsandri din fața Colegiului Național „Ștefan cel Mare”.

Lucian Harșovschi a precizat că parcarea din zona Dorna a fost reabilitată total și urmează să fie marcată corespunzător peste două săptămâni.(T.B.)


Intră acum și în grupul de