Cod galben de furtună pentru zona de munte a județului Suceava, de duminică la prânz până luni dimineața


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare cod galben de furtună pentru zona de munte a județului Suceava.

Avertizarea vizează manifestări de instabilitate atmosferică și este valabilă de duminică de la ora 12:00 până luni la ora 03:00.

Meteorologii arată că, local în estul și sudul țării, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică.

 Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

ANM a emis și o informare meteorologică privind manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate valabilă până marți la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de