Încă un șofer sucevean care a condus băut și a produs un accident rutier a ajuns în Arestul Poliției Suceava. În acest an peste 50 de șoferi au ajuns în arest pentru infracțiuni rutiere


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au dispus, sâmbătă, reținerea unui alt șofer care a consumat alcool și a produs un accident rutier, măsura reținerii făcând parte din Programul de prevenire a accidentelor rutiere lansat de Poliția Județeană Suceava în luna februarie a acestui an.

Astfel, sâmbătă în jurul orei 21.55, în timp ce conducea autoturismul pe DC Ostra, în interiorul comunei, datorită neadaptării vitezei la condiţii de trafic pe timp de noapte și a faptului că se afla sub influența băuturilor alcoolice, un localnic de 34 de ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de o femeie de 33 de ani din aceeași localitate, care se afla staţionat în faţa unui imobil.

În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a femeii de 33 de ani, care a fost transportată la spitalul pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul femeii și de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 34 de ani, după care, la spital, li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă” și „conducere unui vehicul sub influența alcoolului”, bărbatul de 34 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Poliția Suceava amintește că potrivit Codului Penal conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani sau cu amendă.

Totodată, se subliniază că de la lansarea, în luna februarie, a  Programului de prevenire a accidentelor rutiere, peste 50 de șoferi care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier au ajuns în arestul IPJ Suceava.

 Polițiștii suceveni reamintesc că scopul programului nu este privarea șoferilor de dreptul la libertate ci creșterea gradului de siguranță rutieră și conștientizarea importanței respectării legii.

„Din păcate, realitatea în ceea ce privește dinamica situației operative din ultimii ani a arătat că legea trebuie aplicată cu fermitate, lucru pe care polișiștii nu vor ezita să îl facă. Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat”, avertizează Poliția Județeană Suceava. (N.B.)


Intră acum și în grupul de