Valentin Popa: Prima construcție din Campusul universitar 2 va fi o grădiniță. USV lucrează la amenajarea unei grădini botanice pentru Facultatea de Silvicultură care va fi construită acolo.


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, a infirmat, luni, că cele 30 de hectare de teren pe care urmează să se amenajeze campusul universitar 2 este „pârloagă” și a spus că deja sun plantați 800 de puieți pentru grădina botanică și vom fi făcute noi plantări.

„Încet-încet construim grădina botanică”, a spus Popa.

El a menționat că va începe cu foarte mari speranțe și prima construcție, respectiv o grădiniță.

„MEN a declanșat deja procedura de atribuire a contractului de execuție pentru viitoarea grădiniță. Astăzi se deschid ofertele la minister. Sunt cinci ofertanți. Dacă lucrurile merg bine, probabil că în luna iulie va fi predat amplasamentul pentru a se începe o primă construcție”, a spus rectorul USV.

El a mai declarat că se lucrează și la studiile de fezabilitate pentru Facultatea de Silvicultură, menționând că pentru noul campus e nevoie de finanțare importantă, iar USV va aplica pentru a obține fonduri și de la noul Fond de investiții.

„Grădinița va deveni un model de grădiniță pentru că va intra în coordonarea Facultății de Științe ale Educației și studenții de la programul Pedagogia Învățămânului Școlar și Preșcolar vor face practică.Va fi chiar suprapersonal pentru copiii de acolo. Îmi pare rău că nu am reușit să o fac cu program prelungit”, a spus rectorul.

El a arătat că beneficiari vor fi copiii care locuiesc în apropiere, în cartierul sucevean Obcini și în comuna Moara.

Popa a recunoscut că prin această inițiativă se contribuie și la rezolvarea unei probleme a municipalității sucevene.

„Nu suntem totuși un motor de dezvoltare a comunității?”, a întrebat Popa.(T.B.)


Intră acum și în grupul de