Ministrul Transporturilor susține, într-un răspuns pentru deputatul Ioan Bălan, că vor fi reluate lucrările la reabilitarea DN 29 A Suceava-Dorohoi. El anunță că se vor turna covoare asfaltice și pe porțiuni ale DN 17, DN 17 A, DN 2 și DN 2 E


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Răzavan Cuc, i-a transmis deputatului PNL de Suceava, Ioan Bălan, că vor fi reluate lucrările de reabilitare a drumului național DN 29 A Suceava-Dorohoi, precizând că lucrările executate anul trecut nu au fost recepționate.

„CNAIR SA prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri lași va continua în acest an lucrările de tratamente bituminoase începute în anul 2018 și suspendate din cauza condițiilor meteorologice la DN 29A, Suceava-Dorohoi”, a arătat Răzvan Cuc în răspunsul transmis deputatului sucevean.

El subliniază că DRDP lași are în vigoare un acord cadru de lucrări privind întreținerea periodică, respectiv covoare asfaltice, valabil trei ani și încheiat cu firme specializate.

Ministrul mai arată că în  vederea  menținerii  viabilității  drumurilor,  precum și  creșterea confortului participanților la trafic pentru cei care tranzitează județul Suceava, Direcția Regională de Drumuri și Poduri lași are în programul de lucrări prevazut în anul 2019 continuarea execuției lucrărilor neîncheiate/ nerecepționate anul trecut și demararea  lucrărilor de covoare asfaltice pe mai multe drumuri naționale.

Potrivit lui Răzvan Cuc vor fi efectuate lucrări de covoare asfaltice la DN 17 în zonele: Pojorâta, Varna, Frasin, Poiana Stampei, Podu Coșnei, Dorna Candreni , Roșu, Paltinoasa.

Pe DN 17 A sunt prevăzute lucrări în zonele Sadova  și Sucevita, iar pe DN 2 E în zonele Păltinoasa și Marginea.

Ministrul promite ca lucrările vor continua in ritm accelerat

Ministrul a menționat că pe DN 2 (E 85) ar urma să fie efectuate lucrări în zonele Bunești, Cumpărătura, Vadu Moldovei, Spătărești,  Drăgușeni,  Românești și Siret.

„Lucrările efectuate pe raza drumurilor naționale aflate în județul Suceava va fi de 364,39 km”, a precizat ministrul.

Deputatul de Suceava Ioan Bălan a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să explice motivele pentru care nu se vor face investiții în repararea drumului național care leagă Suceava de Dorohoi prin Adâncata, arătând că nu sunt prevăzute fonduri pentru astfel de lucrări.

Deputatul a solicitat ministrului și o listă cu termene de începere a lucrărilor și date estimative de finalizare a lucrărilor.

Totodată, deputatul liberal sucevean arată că în condițiile în care în Regiunea Nord-Est nu există nicio autostradă sau drum expres, tot traficul rutier, în special cel de mare tonaj, se desfășoară pe drumurile naționale, mare parte dintre acestea traversând chiar centrul localităților rurale sau urbane.(T.B.)


Intră acum și în grupul de