Primarul Ion Lungu spune că este nemulțumit de asfaltările din municipiu din cauza lipsei generale a forței de muncă și le transmite din nou „băieților de pe Facebook” că mai este un an până la alegeri


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că este nemulțumit de cum se lucrează în municipiu la reparațiile de străzi, că numărul echipelor care lucrează este insuficient deși sunt patru firme asociate, subliniind că situația este generată de problema generală a lipsei forței de muncă.

„Problema forței de muncă este o problemă reală, o problemă suplimentară față de cele din anii precedenți. Este doar începutul. Știm foarte bine că firmele au probleme mari cu asigurarea forței de muncă”, – Ion Lungu.

El a arătat că chiar și pe linie de asfaltări, deși sunt patru firme, nu este mulțumit de numărul de formații.

„Facem toată ziua apel , dar din păcate nu sunt oameni suficienți”, a spus Lungu.

El a menționat că una dintre cele patru firme nu are nicio echipă, dar are o îngăduință pentru că lucrează la șoseaua de centură.

Primarul a recunoscut că este o problemă și cu calitatea forței de muncă.

„Sunt culeși de pe drumuri muncitorii. Avem o problemă aici. Am văzut că băieții de pe Facebook nu mai au răbdare. Mai este un an și vom vedea. Nu poate să meargă primarul să asfalteze în locul lor”, a spus primarul care a adăugat că cei care lucrează sunt „oaste de adunătură” și nu sunt academicieni.

„Forța de muncă, astăzi, este în suferință și nu numai la Suceava”, a adăugat primarul.

Potrivit lui Ion Lungu în ceea ce privește calitatea lucrărilor, dirigintele de șantier răspunde de calitatea lor și nu primarul.

El a spus că merge și el pe șantiere, face presiuni pentru lucrări de calitate dar recunoaște că există o mare problemă cu calitatea și cantitatea forței de muncă.


Intră acum și în grupul de