VIDEO -Țigări de contrabandă de aproape o jumătate de milion de lei confiscate de polițiștii de frontieră la Bilca. Un ucrainean care le încărca într-un microbuz a fost reținut


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus au reținut, miercuri, un cetățean ucrainean  care încerca să transporte de la frontiera de stat către interiorul țării  39.000 pachete cu țigări, în valoare de peste 456.000 lei cu ajutorul unui microbuz.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat că miercuri dimineața polițiștii de frontieră ai Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au observat în apropierea frontierei de stat, o persoană care se deplasa spre interiorul țării, pe direcția localității Bilca, transportând mai multe  colete voluminoase spre un microbuz care staţiona la aproximativ 250 m de frontieră.

Imediat, s-a acționat pentru interceptarea suspectului, iar după somații prin voce acesta a fost reținut, fiind un cetățean ucrainean Alexandru G, în vârstă de 31 de ani.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În zonă polițiștii de frontieră au descoperit  mai multe colete voluminoase  şi  un microbuz marca Renault, înmatriculat în Marea Britanie, încărcat cu ţigări  de provenienţă ucraineană, care au fost duse  la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 39.000 pachete cu țigări.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 456.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar microbuzul în valoare de  12.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea  continuării cercetărilor.

Cetăţeanul  ucrainean este cercetat de poliţiştii de frontieră  pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă  în formă agravantă.(N.B.)


Intră acum și în grupul de