Gheorghe Flutur cere accelerarea lucrărilor la noul terminal de pasageri al aeroportului Suceava mai ales că numărul pasagerilor va depăși în acest an 400.000: Avem 41 de curse săptămânal. Ioan Măriuța: De la 1 iulie aeroportul va funcționa non stop


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, la Aeroportul Suceava, că cere constructorului să accelereze lucrările la noul terminal de pasageri al aeroportului în condițiile în care numărul pasagerilor este în creștere, iar în acest an se va depăși numărul de 400.000 de pasageri.

„Cer accelerarea lucrărilor la termina. Să apăsăm pedala de accelerație cât e sezonul cald”, a spus Flutur.

El a spus că până la 12 iunie au fost procesați peste 160.000 de pasageri pe aeroportul sucevean, în creștere cu 21 la sută față de anul trecut.

„Dinamica este mai mare decât estimam”, a spus Flutur care a menționat că estimările sunt că până la sfârșitul anului se va depăși numărul de 400.000 de pasageri.

El a menționat că din aceștia 7 la sută sunt ucraineni.

Flutur a spus că de luni va funcționa și cursa Suceava-Memmingen cu trei curse regulate săptămânal.

Potrivit lui Flutur sunt 33 de curse regulate pe săptămână și ale opt curse charter săptămânale spre Antalya, Hurghada, Bodrum și Monastir.

Președintele Gheorghe Flutur a mai spus că la aeroport se amenajează, într-o primă fază încă 51 de locuri de parcare și că în etapa a doua vor fi amenajate alte 162 de locuri de parcare, ceea ce înseamnă că vor fi peste 300 de locuri de parcare în zonă.

Totodată, se lucrează la montarea stâlpului necesar pentru antenele Romatsa care va instala aparatura în noul turn care ar putea deveni funcțional în luna septembrie.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a anunțat că de la 1 iulie aeroportul sucevean va funcționa non-stop, aceasta fiind o premieră.

El a explicat că de la 1 iulie, până în septembrie, cursa Wizz Air de la Londra-Luton va decola la ora 22:40 și va ateriza la ora 03:45, iar de la Suceava spre Luton va decola la ora 06:00 și va ateriza la 07:15.

Ioan Măriuța a spus că personalul va fi suplimentat și că se fac deja concursuri pentru trei noi posturi.

Directorul Aeroportului Suceava a subliniat că programul non-stop va fi menținut și după perioada de vară.(T.B.)


Intră acum și în grupul de