Primăria Suceava va negocia cu Atlassib stingerea diferendului privind spaţiile şi terenul unei autobaze


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri, că va solicita Consiliului Local să aprobe constituirea unei comisii care să negocieze cu firma Atlassib modul în care se poate stinge diferendul privind dreptul de proprietate asupra unor terenuri şi clădiri din autobaza aparţinând Atlassib după ce, în instanţă nici una din părţi nu a reuşit să obţină câştig de cauză. Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că a fost contactat de reprezentantul Atlassib, care doreşte stingerea diferendului prin negociere. Conflictul privind dreptul de proprietate asupra unor clădiri şi terenuri din autobază a apărut după ce, în anul 2005, firma Transport Auto SA Suceava, companie din cadrul holdingului Atlassib, a cumpărat clădirile şi platforma betonată din incinta fostei societăţi de transport public local a municipiului Suceava, TPS, care a intrat în faliment.

Municipalitatea suceveană a înfiinţat o altă firmă de transport public local, TPL SA Suceava, care a funcţionat câteva luni în clădirile folosite de TPS, dar după expirarea contractului de închiriere, TASA Suceava a cerut evacuarea acestei societăţi din clădirile pe care le deţine şi a interzis accesul în unitate.

Societatea de transport public local TPL SA Suceava a fost evacuată în aprilie 2008 din imobilele TASA, firmă care a obţinut dreptul să folosească cele zece clădiri cumpărate. O parte din terenul folosit de TASA, aproximativ 1,5 hectare, intabulat pe această firmă, aparţine municipalităţii, în acest sens, fiind emisă o hotărâre judecătorească din 16 ianuarie 2008. Astfel, TASA Suceava deţine doar terenul de sub clădirile achiziţionate, restul terenului fiind al municipalităţii. Ulterior, municipalitatea suceveană a acţionat în instanţă TASA Suceava pentru a prelua o parte din spaţiul ce fusese folosit de societatea de transport public local şi de a obţine acces la platforma unităţii, iar TASA a cerut, tot prin instanţă, drept de proprietate asupra terenurilor din autobază.

Edilul-şef sucevean a arătat că nici una din părţi nu a obţinut câştig de cauză, motiv pentru care cea mai bună soluţie de rezolvare a situaţiei este negocierea. El a spus că va solicita Consiliului Local Suceava să aprobe constituirea unei comisii de negociere şi a arătat că soluţia în acest conflict este de a împărţi curtea autobazei în două.


Intră acum și în grupul de