Steiciuc şi Băişanu au bătut palma pentru viitorul PNL Suceava


Intră acum și în grupul de

Consilierul judeţean liberal Mihai Aurel Steiciuc şi-a anunţat miercuri, în prezenţa preşedintelui interimar al organizaţii municipale Suceava a PNL, Alexandru Băişanu, echipa cu care va candida la alegerile din interiorul partidului programate a avea loc la finele acestei săptămâni în sala mare a Casei Culturii din Suceava. Steiciuc, care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte a prezentat în calitate de viitori vicepreşedinţi pe Vasile Mocanu, Lucian Lungu, Gheorghe Cosmulesei, Ioana Năstase, Alin Popescu şi Ovidiu Ilisei. La funcţia de secretar al Biroului Permanent Steiciuc îl propune pe tânărul Ovidiu Arganisciuc, acesta fiind un pesonaj controversat al PNL Suceava. El a spus că are drept crez politic „ehipa şi loialitatea faţă de valorile liberale în cadrul PNL” şi că doreşte să meargă pe promovarea viitoarei echipe şi a ideintificării unor lideri de opinie puternici.

La rândul său, Vasile Mocanu a explicat că „nu liderul mesianic care dictează şi face din partid tot ce-şi doreşte el, este ceea ce vrem noi. După aceste alegeri vom încheia un capitol de interimat care s-a prelungit nejustificat de mult afectând partidul şi implicit atragerea de noi membri. După aceste alegeri vom deschide partidul ca oameni de calitate să poată intra la PNL şi să facă treabă alături de o echipă puternică”.

Discursul lui Alexandru Băişanu a fost unul foarte echilibrat cu accente puse de valorile competiţionale corecte şi mai ales pe ideea de spirit de echipă. „Eu cred în echipa liberală” a spus Băişanu care consideră că ceea ce s-a întâmplat cu Mihai Steiciuc este de fapt o reacţie la ceea ce a făcut el în partid şi la modul cum a gestionat activitatea. Băişanu s-a autointitulat „elementul coagulant al liberalilor”.

Surse convergente din echipele de negociatori din tabără lui Steiciuc şi cea a lui Băişanu ne-au spus că discuţiile merg înspre oferirea lui Băişanu a celui de al doilea fotoliu ca importanţă la nivel judeţean şi candidatura pentru funcţia de primar al Sucevei în 2012, în acest sens Băişanu venind deja cu cele peste 20 de procente obţinute la alegerile parlamentare de anul trecut.


Intră acum și în grupul de