Flutur vrea ca Aeroportul Suceava să fie folosit în perspectivă și de foarte mulți oameni de afaceri și de turiști: E important să ai pasageri care vin în excursie sau care vin pentru afaceri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat, miercuri, la Aeroportul Suceava, că perspectivele de dezvoltare ale acestui aeroport vor ține și de creșterea economiei în zonă și a atractivității turistice pentru că acum majoritatea pasagerilor sunt români plecați la muncă în străinătate.

El a arătat că așa cum acum sucevenii pleacă în cu chartere de vacanță în zone turistice din Turcia, Egipt sau Tunisia, ar trebui ca și Bucovina să devină o destinație a curselor charter de vacanță.

Flutur a spus că își dorește ca, în perspectivă, aeroportul să fie folosit și de foarte mulți oameni de afaceri și de turiști.

El a explicat că dezvoltarea economică a zonei va genera și ca pasagerii să provină din zona de business.

„E important să ai pasageri care vin în excursie sau care au afaceri”, a spus Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a arătat că autoritățile județene încearcă să încurajeze investițiile în județ și că urmează să se înregistreze Parcul Industrial Bucovina I care se va înființa în apropierea aeroportului și care să atragă investitori.

Gheorghe Flutur a participat, miercuri, la lansarea cursei charter de vacanță pe ruta Suceava-Tunisia (Monastir) a tour-operatorului Amara Tour.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a precizat că de la lansarea curselor charter de vacanță din 2016, de pe aeroportul sucevean au plecat spre destinații de vacanță peste 40.000 de turiști.

loading...