Flutur vrea ca Aeroportul Suceava să fie folosit în perspectivă și de foarte mulți oameni de afaceri și de turiști: E important să ai pasageri care vin în excursie sau care vin pentru afaceri


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat, miercuri, la Aeroportul Suceava, că perspectivele de dezvoltare ale acestui aeroport vor ține și de creșterea economiei în zonă și a atractivității turistice pentru că acum majoritatea pasagerilor sunt români plecați la muncă în străinătate.

El a arătat că așa cum acum sucevenii pleacă în cu chartere de vacanță în zone turistice din Turcia, Egipt sau Tunisia, ar trebui ca și Bucovina să devină o destinație a curselor charter de vacanță.

Flutur a spus că își dorește ca, în perspectivă, aeroportul să fie folosit și de foarte mulți oameni de afaceri și de turiști.

El a explicat că dezvoltarea economică a zonei va genera și ca pasagerii să provină din zona de business.

„E important să ai pasageri care vin în excursie sau care au afaceri”, a spus Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a arătat că autoritățile județene încearcă să încurajeze investițiile în județ și că urmează să se înregistreze Parcul Industrial Bucovina I care se va înființa în apropierea aeroportului și care să atragă investitori.

Gheorghe Flutur a participat, miercuri, la lansarea cursei charter de vacanță pe ruta Suceava-Tunisia (Monastir) a tour-operatorului Amara Tour.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a precizat că de la lansarea curselor charter de vacanță din 2016, de pe aeroportul sucevean au plecat spre destinații de vacanță peste 40.000 de turiști.


Intră acum și în grupul de