Elevii claselor a XII-a, părinți, rude, sau prieteni au participat la ultimul apel de seară al promoției 2019 a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”. Raportul a fost primit de elev plutonier adjutant Răzvan Moldovanu, admis la US Air Force Military Academy.


Intră acum și în grupul de

Pentru cei 117 elevi de clasa a XII-a, de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc au trecut patru ani ca patru clipe.Miercuri, 12 iunie, a avut loc ultimul apel de seară al absolvenților promoției 2019 „Nicolae Bălcescu – 200”

Apelul de seară este un moment din programul zilnic al elevilor de colegiu militar și se execută numeric pe subunități de către elevii gradați. La terminarea numărătorii, aceștia raportează elevului plutonier adjutant efectivul prezent și absent. După apel elevii trec la activitățile din programul de seară.

Anul acesta, gradul de elev plutonier adjutant îl deține elevul Răzvan Moldovanu, care a menționat: „Gradul de elev plutonier adjutant nu a reprezentat obiectivul meu principal de-a lungul celor patru ani, însă a venit ca o consecință firească a muncii depuse. Când eram în clasa a IX-a și am văzut pentru prima dată un apel solemn, nu îmi venea să cred cât de repede a trecut  timpul.  Ne despărțeam de primii elevi gradați, cei care ne-au fost alături chiar de la începutul drumului. Timpul a zburat mai repede decât l-am putut pilota. Ultimul apel de seară al promoției este inevitabil în viața fiecărui elev de liceu militar. Este un moment plin de emoție, lacrimi, amintiri, dar simbolizează și un nou început. Cu siguranță nu voi uita acastă imagine, cu tot efectivul colegiului, adunat în careu, pentru ultima dată.”.

Răzvan a promovat sesiunea specială pentru olimpici a Examenului de Bacalaureat cu media 9,73 și a absolvit studiile liceale cu media 9,90. Visul lui a fost să devină pilot și a dat dovadă de perseverență și disciplină, fiind admis la United States Air Force Military Academy, Colorado Springs.

Absolvenții ștefaniști pășesc dincolo de pragul adolescenței și lasă în urmă amintiri și prietenii de neuitat. Ceremonialul ultimului apel de seară a reunit alături de elevii claselor a XII-a, părinți, rude, prieteni și absolvenți din promoțiile anterioare.

Georgiana Lupu


Intră acum și în grupul de