Absolvenții promoției 2019 a Colegiului Alexandru cel Bun din Gura Humorului au primit din partea primarului certificatul de tânăr cetățean al orașului. Elevii au marcat finalizarea studiilor liceale cu un marș al absolvenților și o festivitate de premiere.


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 300 absolvenți din 13 clase ale Colegiului Alexandru cel Bun din Gura Humorului au participat la festivitățile de final de an după ce și-au încheiat activitatea de patru ani la acest colegiu.

Tinerii trăiesc în aceste zile emoțiile examenelor de competențe și foarte curând își vor dirija emoțiile spre probele scrise ale examenului de bacalaureat.

Fiecare generație își lasă amprenta asupra școlii prin rezultatele obținute, prin implicarea în proiecte de voluntariat sau prin promovarea imaginii colegiului în cadrul activităților organizate ca membri ai Consiliului Elevilor. Tineri optimiști, dornici de o viață perfectă, visători dar ancorați în realitate, temători dar cu speranțe, pasionați dar măcinați de incertitudini, elevii care termină în acest an sunt printre cei care vor începe viața, ne dorim ca noul început să fie desăvârșit.

Marșul absolvenților, organizat pe data de 30 mai, a dorit să alunge ploaia și să anunțe frumosul oraș că finalul a sosit. Elevii participanți, îmbrăcați cu tricouri personalizate pentru fiecare clasă, au creat culoare, răsunet și atmosferă de sărbătoare.

Absolvenții din acest an au urcat pe scenă mai întâi pentru a primi diplomele de excelență, diplomele de merit și premiile în bani oferite de Asociația Părinților și Cadrelor Didactice ASPA GH. Șeful de promoție, Gabriel Grabovschi, din clasa a XII-a B, media generală 10, a onorat serbarea de premiere cu un discurs emoționant, moment urmat de predarea cheii colegiului elevilor din clasele a XI-a, reprezentați de Elisa Mălăncrăveanu(XIC) și Andrei Aldea(XIA).

Pentru premii obținute la olimpiade și concursuri internaționale și naționale au primit plachetă de excelență Georgiana Covaliu (XIIA), Diana Puițău (XIIC), Ianinka Monica Baleac (XIIF), Radu Rumega (XIIG). Scena a fost apoi plină, cei 29 de premiați cu diplomă de merit pentru premii obținute la olimpiade și concursuri județene au fost cei aplaudați de colegi. 

Premierea pe clase a fost însoțită de fotografierea întregului colectiv pe scenă iar momentele de maximă emoție au fost împărtășite de părinți sau bunici ai absolvenților. Flori, muzică, distincții, totul a intenționat să marcheze finalul a patru ani plini de activități, de dezamăgiri și succese, ani în care cu siguranță mulți dintre elevi s-au desăvârșit sau s-au integrat într-un grup mai mult sau mai puțin unit, ani de experiențe și experimente care au devenit amintiri speciale pentru fiecare dintre ei.

De la Casa de Cultură, clasele s-au deplasat la Primăria orașului unde au ciocnit un pahar de șampanie cu domnul primar Marius Ioan Ursaciuc, au semnat tricoul uriaș al generației și au primit certificatul de tânăr cetățean al orașului pe care îl vor schimba la revederea de 10 ani.

Unii deja așteaptă să devină studenți, alții au luat decizia de a începe să muncească, mulți vor fi medici, avocați, economiști, profesori, IT-iști, antreprenori sau orice le va oferi viitorul. Temelia devenirii lor este aici, la Colegiul Alexandru cel Bun, unde o echipă managerială energică și mereu în alertă, un colectiv de cadre didactice pregătite să formeze și să susțină, niște părinți mereu prezenți, au reușit să creeze ceea ce astăzi se desprinde pentru a se recrea prin educație permanentă, Generația 2015-2019. Diriginții claselor a XII-a mulțumesc pe această cale tuturor celor care au construit adolescenții de acum și le urează acestora succes și viață plină!

Profesor Cîmpan Brîndușa Luminița

Colegiul Alexandru cel Bun

Gura Humorului, Suceava


Intră acum și în grupul de