O vulpe turbată a mușcat o femeie din Horodnic de Jos


Intră acum și în grupul de

O femeie din localitatea suceveană Horodnic de Jos a fost muşcată de o vulpe turbată care a intrat în curtea gospodăriei, animalul fiind ucis ulterior de soțul victimei. Potrivit șefului Direcție Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru joi, a fost trimis spre examen de laborator un cadavru de vulpe ucisă pe raza comunei Horodnic de Jos. Vulpea a intrat în gospodăria lui Viorel Colban, soția acestuia, Aurelia fiind muşcată de animalul turbat. „Proprietarul a ucis vulpea. Ulterior a fost anunțat medicul veterinar din comună, care a recoltat probele pentru examen de laborator și le-a adus de urgență la LSVJ Suceava pentru examen în direcția rabiei. În urma examenelor de laborator vulpea a fost depistată pozitivă la rabie”, precizează șeful DSVSA Suceava.

În localitatea Horodnic de Jos au fost instituite măsuri specifice pentru combaterea focarului de rabie, incluse în legislația în vigoare, totodată va fi efectuată catagrafia tuturor carnivorelor domestice și vaccinarea antirabică de completare la exemplarele nevaccinate. De asemenea în curtea lui Viorel Colban se vor efectua operațiuni de dezinfecție.

„Au fost anunțate autoritățile sanitare umane pentru a fi luate măsurile specifice cu cetățenii care au luat contact cu vulpea turbată. Atenționăm din nou toți cetățenii și mai ales copiii să nu atingă animalele găsite moarte, să nu le jupuiască și să anunțe imediat medicii veterinari pentru a intreprinde măsurile corespunzătoare”, a declarat Petrea Dulgheru, cu mențiunea că acesta este cel de-al 8-lea caz de rabie înregistrat în județul Suceava de la începutul anului.


Intră acum și în grupul de