Incendiu în livada Staţiunii de Cercetare şi Producţie Pomicolă Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a izbucnit sâmbătă, în jurul prânzului, în livada Staţiunii de Cercetare şi Producţie Pomicolă situată în apropierea municipiului Fălticeni. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunțat prin serviciul 112, la ora 14:18, astfel că Detaşamentul de Pompieri Fălticeni a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului izbucnit într-o livadă de pomi fructiferi aparţinând Staţiunii de Cercetare şi Producţie Pomicolă, în municipiul Fălticeni.

Când mașinile de pompieri au ajuns la fața locului, ardea vegetaţie uscată şi zece containere din lemn, existând pericolul de propagare la şase rezervoare pline cu alcool distilat din mere , fiecare având o capacitate de 3.000 litri, aflate la aproximativ 2 metri distanţă. Incendiul a fost lichidat la ora 15.35, în limitele găsite, astfel au ars doar circa două hectare de vegetaţie uscată şi cele 10 containere din lemn, pagubele fiind nesemnificative.

”Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului”, precizează ISU ”Bucovina” Suceava. Pompierii au salvat cele 6 rezervoare cu alcool distilat din mere -însumând în total 18.000 l, în valoare de aproximativ 50.000 lei.


Intră acum și în grupul de