Cod portocaliu de inundații în județul Suceava, în special în bazinul superior al râului Moldovița


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis, luni, o avertizare cod portocaliu de inundații în județul Suceava.

Avertizarea este valabilă, luni, până la ora 24:00.

„ Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava – bazin superior, Moldova – bazin superior amonte S.H. Câmpulung Moldovenesc, Moldovița,  județul Suceava”, arată INHGA.

Hidrologii subliniază că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul superior al râului Moldovița.

ANM a emis o avertizare cod portocaliu de furtună de la ora 16:00 până la ora 17 în județul Suceava fiind vizată zona Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Stulpicani, Vama, Moldovița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Pojorâta, Sadova.

Meteorologii arată că se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 35…45 l/mp, grindină de mici și medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelie (N.B.)


Intră acum și în grupul de