Flutur, după inaugurarea cursei Suceava-Memmingen: Asta înseamnă să insiști, să ai parteneri adevărați, asta înseamnă pragmatismul german care înseamnă finalitate


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat, luni, inaugurarea cursei Memmingen-Suceava pentru care autoritățile din Suceava și din Schwaben au făcut demersuri încă de anul trecut.

Flutur a salutat „cu multă prietenie” delegația germană condusă de fostul președinte al regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, care a venit cu prima cursă Memmingen-Suceava, amintind că această crusă a fost „pusă la cale de noi în urmă cu un an”.

„Astăzi scriem o pagină de istorie la Suceava. Și cei din nordul și din sudul Bucovinei am așteptat delegația germană din Schwaben cu prima cursă care leagă Bucovina de Germania, de Bavaria de regiunea Schwaben”, a spus Flutur.

El a menționat că folosește acest prilej pentru a-i mulțumi președintelui Jurgen Reichert pentru efortul făcut să avem această cursă.

„Vreau să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru relația cu județul Suceava, cei 22 de ani de parteneriat. Pentru noi rămâne președintele nostru de suflet partener”, a spus Flutur.

El a subliniat că parteneriatul Suceava cu Schwaben a lăsat urme pozitive în relațiile noastre.

Președintele Flutur a precizat că Jurgen Reichert a rămas un om activ și a venit cu un program foarte încărcat și că așteaptă la începutul lunii august delegația cu noul președinte ales al regiunii Schwaben, la turneul de fotbal 4 regiuni pentru Europa.

Gheorghe Flutur a spus că deschiderea acestei curse aeriene arată că pragmatismul german înseamnă finalitate.

„Asta înseamnă să insiști, să ai parteneri adevărați, asta înseamnă pragmatismul german care înseamnă finalitate”, a spus Flutur.

El a subliniat că Aeroportul Suceava a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă și că are acum  41 de curse pe săptămână, iar acum se lucrează la dublarea capacității terminalului.

„Miracolul vine din proiectele europene de modernizare a aeroportului și pistei și acesta este avantajul uriaș al țării noastre că suntem țară membră a Uniunii Europene”, a spus Flutur.

El a subliniat în acest context că poate cea mai importantă este prietenia dintre Suceava, Cernăuți și Regiunea Schwaben.(T.B.)


Intră acum și în grupul de