Târg economic organizat la Suceava cu participarea Camerei de Comerț din Augsburg pentru atragerea de investitori străini în zonă.Flutur: Investitorii germani vor putea veni acum pe calea aerului. Reichert: Oamenii de afaceri pot veni mai ușor pentru a vedea realitățile de la fața locului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ioan Muntean, au anunțat, luni, pe Aeroportul Suceava, că urmează să organizeze un târg economic la Suceava pentru atragerea de investitori în zonă.

„Ne-am propus, împreună cu președintele Muntean și cu guvernatorul regiunii Cernăuți Mihail Pauliuc să realizăm în această toamnă, la Suceava, un târg economic și să invităm Camera de Comerț din Augusburg și investitori germani, să vină cu această cursă de avion și să le prezentăm oportunități de afaceri în Bucovina”, a spus Flutur într-o conferință de presă

El a arătat că autoritățile sucevene sunt în pregătire cu Parcul industrial Bucovina, care pune la dispoziție 15 hectare de teren cu toate facilitățile și utilitățile.

„Avem și hale construite și un centru expozițional și îmi doresc foarte mult să deschidem zona noastră pentru investitorii germani și toți cei care doresc să investească în zonă”, a spus Flutur.

El a arătat că autoritățile sucevene se gândesc să organizeze și un info-tur pentru agențiile de turism pentru prezentarea Bucovinei.

„Trebuie să fim mult mai activi în perioada următoare pentru că s-a creat mijlocul de transport”, a spus președintele Flutur.

Președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ioan Muntean, a declarat la rândul său că este importantă deschiderea cursei aeriene Suceava-Memmingen pentru toată Bucovina.

El a spus că regiunea Cernăuți va participa la târgul economic inițiat de Consiliul Județean Suceava.

Muntean a menționat că în perioada următoare urmează să fie stabilite detaliile acestui târg economic în cadrul unei întâlniri bilaterale la Cernăuți.

El a arătat că atât autoritățile din Suceava cât și din Cernăuți acționează pentru dezvoltarea zonei pentru a avea un viitor bun în Europa.

 La rândul său, fostul președinte al regiunii germane Schwaben, Jurgen Reichert, a spus că deschiderea aeriană a acestei zone pentru Germania este un pas în dezvoltarea relațiilor economice pentru că oamenii de afaceri pot ajunge mai ușor să vadă realitățile zonei.

„Oamenii de afaceri și mediul economic poate acum să fie invitat pentru a vedea la fața locului realitățile economice și pentru a stabili contacte”, a spus Reichet care c

El a apreciat că Europa are un viitor împreună și pe această cale.

” Sunt convins că există un viitor și pentru cei din nordul Bucovinei”, a spus Reichert. (T.B.)


Intră acum și în grupul de