Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a începe marţi cu proba scrisă la Limba şi literatura română. La cele două probe ale examenului sunt aşteptaţi peste 6500 de elevi suceveni,19 candidaţi urmând să redacteze conţinutul lucrărilor în condiţii speciale


Intră acum și în grupul de

Peste 6500 de elevi suceveni sunt aşteptaţi să participe la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a, iar 19 candidaţi urmează să redacteze lucrările în condiţii speciale.

Inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, profesoara Gabriela Mihai, a declarat pentru NewsBucovina, că la Comisia Judeţeană a Evaluării Naţionale 2019  s-au înregistrat 19 situaţii speciale, fiind aprobate cererile candidaţilor  care au solicitat fie mărirea timpului destinat redactării lucrărilor, fie susţinerea lucrării în sală separată, fie dictarea conţinutului lucrărilor către un profesor asistent, fie susţinerea probelor la domiciliu etc.

Ea a precizat că din totalul situaţiilor speciale, în 12 cazuri candidaţii solicită mărirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise cu o oră, doi candidaţi solicită dictarea conţinutului lucrărilor către un profesor asistent, un elev solicită susţinerea lucrărilor în sală separată, altul solicită susţinerea probelor în sală separată şi în prezenţa unui însoţitor delegat din partea ISJ Suceava, un elev solicită susţinerea probelor la domiciliu, un alt elev solicită mărirea timpului destinat redactării lucrărilor şi asigurarea asistenţei medicale, iar un candidat solicită accesibilizarea subiectelor de scriere obişnuită cu caractere mărite.

De menţionat este că probele scrise ale Evaluării Naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a vor avea loc în zilele de 18 iunie 2019, la Limba și literatura română și 20 iunie 2019, la Matematică.

Conform ISJ Suceava, în judeţ sunt înscriși pentru a susține aceste probe 6586 de elevi.

Examenul va fi organizat în 158 de centre de examen, iar pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite două Centre zonale de evaluare, unul la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, iar celălalt la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava.

În cele două centre de evaluare din județul Suceava vor fi evaluate lucrările dintr-un alt județ, iar tezele elevilor din județul Suceava vor fi corectate într-un județ desemnat de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale.

Tragerea la sorţi a membrilor comisiilor din Centrele zonale de evaluare a avut loc în cursul zilei de vineri, în aceeaşi zi fiind organizată şi instruirea membrilor comisiilor din Centrele de examen.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de