Bunuri de peste 15 miliarde de lei vechi salvate duminică, de pompieri


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul zilei de duminică, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava, au salvat bunuri de peste 15 miliarde de lei vechi, după ce suceveni inconștienți au dat foc vegetației uscate. Garda de Intervenţie Siret a intervenit, la ora 19.46, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu la vegetaţie uscată, de pe un teren aparţinând Consiliului Local Siret, situat în municipiul Siret, str. Dealul Releu. Au ars aproximativ 1,5 ha vegetaţie uscată. Pompierii au acţionat cu promptitudine localizând la timp focul, înainte ca acesta să se propage la fondul forestier aflat în apropiere. La ora 20.15, aceeaşi gardă de intervenţie, a fost solicitată la un incendiu, în cartierul Pădureni, unde ardea vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 5 ha, existând pericolul de propagare la fondul forestier. Misiunea s-a încheiat, fără evenimente neplăcute, la ora 20.45.

Detaşamentul de Pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Râşca au intervenit cu 4 autospeciale şi 2 motopompe, la ora 20.40, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu la vegetaţia uscată în satul Slătioara, comuna Râşca. Au ars aproximativ 1,5 ha vegetaţie uscată de pe imaşul comunal aparţinând Consiliului Local Râşca. Pompierii au acţionat rapid şi au împiedicat flăcările să ajungă la fondul forestier din apropiere (parcelele 37B şi 83C, pădure de foioase, cu exemplare care au între 6 şi 100 de ani).

Detaşamentul de Pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Buneşti, au intervenit, la ora 20.44, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu la vegetaţia uscată în satul Podeni, comuna Buneşti. Flăcările ameninţau o locuinţa aflată în imediata apropiere. Au ars aproximativ 2 ha vegetaţie uscată de pe un teren viran aparţinând de Consiliul Local Buneşti. Misiunea s-a încheiat cu bine la ora 21.25.

Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Volovăţ, au intervenit cu 3 autospeciale, la ora 22.22, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu la vegetaţia uscată în satul Lupăşteni, comuna Volovăţ. Şapte locuinţe şi anexele acestora se aflau sub ameninţarea flăcărilor. Au ars aproximativ 2 ha vegetaţie uscată de pe un teren aparţinând lui Cozma M. La ora 23.15, pompierii s-au întors la bază, misiunea încheindu-se cu succes. Un alt echipaj al Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi plecase, la ora 23.00, spre un alt incendiu la vegetaţie uscată, în comuna Gălăneşti. Aici a ars vegetaţia uscată (aproximativ 1 ha) de pe un teren aparţinând Consiliului Local Gălăneşti.

Garda de Intervenţie Solca împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Arbore, Botoşana şi Cajvana, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la vegetaţie uscată de pe un teren din comuna Arbore, str. Oarză, care aparţine Consiliului Local. Au ars aproximativ 5 ha de vegetaţie uscată, pompierii localizând incendiul înainte ca acesta să se propage la o livadă din apropiere.

”Toate misiunile s-au încheiat fără incidente. Nu s-au semnalat victime omeneşti sau pagube materiale. Din fericire, datorită intervenţiei pompierilor, s-au salvat locuinţe şi anexele acestora, fond forestier, o livadă şi alte bunuri, în valoare totală de aproximativ 1.565.000 lei”, precizează ISU ”Bucovina” Suceava cu mențiunea că toate incendiile au avut drept cauză flacără provenită de la foc deschis în spaţii deschise lăsat nesupravegheat.


Intră acum și în grupul de