Incendiu de la un scurtcircuit, la o gospodărie din comuna Vama


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din localitatea suceveană Vama a ars aproape în totalitate, duminică, după orele prânzului. Potrivit ISU ”Bucovina” Suceava, Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vama au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Mircea L., din comuna Vama, str. Doabra. Existența incendiului a fost anunțată la ora 14:39, iar când pompierii au ajuns la fața locului ardeau adăpostul de animale, magazia de materiale şi acoperişul casei de locuit, existând pericolul de propagare la o locuinţă învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 15.04, în limitele găsite, dar au ars adăpostul de animale, construit din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, magazia de materiale pe o suprafaţă de circa 32 mp şi acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de circa 24 mp. De asemenea, s-au degradat pereţii şi tavanul locuinţei, pagubele fiind estima te de proprietar la cca. 20.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit favorizat de către un conductor electric defect. Pompierii au salvat casa de locuit şi locuinţa învecinată, în valoare de aproximativ 300.000 lei.


Intră acum și în grupul de