ANM: Cod portocaliu de averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii și grindină în județul Suceava sâmbătă după amiaza urmat de cod galben de furtuni de duminică dimineața până luni după amiaza


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineața, o avertizare generală cod portocaliu pentru județul Suceava de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate

Avertizarea cod portocaliu intră în vigoare sâmbătă la ora 15:00 și este valabilă până la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și în zona de munte a județelor Bistrița-Năsăud și Maramureș se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 35…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

ANM a emis și o avertizare cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru județul Suceava valabilă de duminică dimineața de la ora 03:00 până luni ,24 iunie, la ora 15:00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Totodată, meteorologii au actualizat informarea meteo de vreme caniculară și instabilitate atmosferică accentuată până marți la ora 23:00.

Astfel, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.(N.B.)


Intră acum și în grupul de