Un trăsnet a lovit tabloul electric al unei gospodării din Păltinoasa. Pompierii militari au mai evacuat apa dintr-o gospodărie din Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari suceveni au reușit, sâmbătă, să stingă un incendiu provocat de un trăsnet la o gospodărie din Păltinoasa înainte ca acesta să se propage la locuință sau anexe.

Potrivit ISU Suceava,  la Păltinoasa, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au localizat și lichidat un incendiu izbucnit, din cauza unui trăsnet, la un tablou electric al unei gospodării.

Flăcările au fost stinse înainte ca acestea să se propage la locuință și la anexe.

Totodată, în urma fenomenelor meteo periculoase, pompierii militari au intervenit în mun. Câmpulung Moldovenesc, la o gospodărie, de unde au evacuat apa din curte și din beci.

Județul Suceava este în prezent sub avertizări cod portocaliu meteorologice și hidrologice.

Potrivit meteorologilor, în județul Suceava se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 35…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

ANM a emis și o avertizare cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru județul Suceava valabilă de duminică dimineața de la ora 03:00 până luni ,24 iunie, la ora 15:00.

Hidrologii au emis avertizare cod portocaliu în bazinele hidrografice ale râurilor Bistrița, Moldova, Suceava și Siret valabilă până duminică la ora 24:00.


Intră acum și în grupul de