Bărbatul din Moldovița care a agresat turiștii din Mocăniță s-a ascuns două zile în munți, dar a fost prins de polițiști și băgat în arestul Poliției Județene Suceava. Polițiștii vor să afle și motivele gestului și dau asigurări turiștilor că le asigură siguranța VIDEO


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 42 de ani din comuna Moldovița care a agresat în cursul zilei de luni turiștii aflați în mocănița Huțulca a fost reținut de polițiști.

Bărbatul a blocat cu pietre calea ferată pe care circulă mocănița, a aruncat cu pietre, dar a și tăiat cauciucurile de la mașini ale turiștilor.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, Ionuț Epureanu, a declarat că bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore  duminică la prânz, după ce a fost căutat mai multe zile.

El a arătat că bărbatul a comis mai multe infracțiuni penale, cum ar fi distrugere sau punerea în pericol a circulației pe calea ferată, dar  și că a tulburat grav ordinea publică prin faptele săvârșite.

Potrivit lui Epureanu, pe parcursul săptămânii polițiștii au completat probatoriul în acest caz, extinzând urmărirea penală și pentru blocarea cu intenție a căii ferate și punerea în pericol a circulației pe calea ferată îngustă.

El a mai arătat că au fost audiate și persoanele care au reclamat distrugerea și că s-au continuat cercetările privind tulburarea liniștii publice.

„În cursul zilei vineri a fost emis un mandat de aducere pe numele bărbatului care s-a sustras cercetărilor și s-a ascuns vineri și sâmbătă în zone izolate din zona montană a municipiului Câmpulung Moldovenesc”, a precizat Ionuț Epureanu.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava a declarat că în urma activităților polițienești, duminică dimineața, bărbatul a fost identificat pe raza satului Argel, fiind încătușat și dus de polițiști la audieri, iar în jurul orei 13:00 a fost emis mandatul de reținere, bărbatul fiind încarcerat în  Arestul IPJ Suceava.

Epureanu a spus că se continuă cercetările în acest caz pentru infracțiunile comise de bărbat, dar că urmează să se stabilească și motivația gesturilor reprobabile făcute de bărbat.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava a dat asigurări că polițiștii fac toate demersurile pentru siguranța turiștilor.

Comunicat oficial al Poliției Județene Suceava:

Siguranța cetățenilor, atât a sucevenilor cât și a turiștilor aflați pe raza județului sunt priorități permanente ale Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Pentru creșterea gradului de securitate publică și asigurarea climatului de normalitate socială, polițiștii desfășoară acțiuni operative și activități preventive, astfel încât comunitatea suceveană și turiștii să perceapă acest spațiu la adevărata lui valoare, caracterizat, totodată prin civilizație și siguranță.

Totodată, polițiștii atenționează că nu tolerează actele de natură a tulbura ordinea și liniștea publică și vor dispune de fiecare dată măsuri ferme conform competențelor.

De asemenea, îi asigurăm pe suceveni și turiști că vom fi mereu la datorie și vom aplica legea cu fermitate, scopul fiind creșterea gradului de siguranță publică.

După documentarea temeinică a activității infracționale, polițiștii au obținut un probatoriu solid și au reușit reținerea unui bărbat care la începutul săptămânii a săvârșit mai multe acte de vandalism asupra unor turisști aflați în zona traseului mocăniței din Vatra Moldoviței.

Reamintim că la data de 17.06.2019, orele 1700 , polițiștii Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama au fost sesizaţi de mecanicul locomotivei Mocănița, iar ulterior prin SNAU 112 de către un bărbat de 31 ani din mun. București cu privire la faptul că la un număr de cca. 10 autoturisme parcate în gara C.F.R. Moldovița-Mocănița, au găsit cauciucurile tăiate.

            La fața locului, au fost identificate 4 autoturisme, despre care proprietarii acestora au declarat verbal că în momentul în care s-au întors din cursa Argel – Moldovița au găsit fiecare cauciucurile de la roțile stânga față dezumflate, ulterior constatând că au fost înțepate lateral. Persoanele vătămate au mai declarat faptul că în parcare au fost găsite un număr de 10 autoturisme, toate cu cauciucurile de la roata dreaptă față dezumflate, distruse, însă proprietarii au schimbat anvelopele și au plecat.

            Din probatoriul administrat a rezultat faptul că un bărbat de 42 de ani din comuna Vatra Moldoviței a săvârșit aceste fapte, acesta postând , de asemenea, un vehicul pe calea ferată obstrucționând circulația Mocăniței și aruncând cu pietre în direcția acesteia. Astfel, a fost extinsă urmărirea penală și față de infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice, trei infracțiuni de distrugere, precum și pentru infracțiunea de  distrugerea sau semnalizarea falsă fapte prevăzute de Codul Penal, ca urmare a blocării cu obiecte de mari dimensiuni a căii ferate înguste Mocănița.

            La data de 23.06.2019 numitul, suspectul de 42 de ani  a fost identificat pe raza satului Argel, a fost ridicat și condus la sediul Secției de Poliție Vama, unde a fost audiat.

            Ulterior pe numele său a fost emisă Ordonanță de reținere pentru  o perioadă de 24 ore începând cu data de 23.06.2019, orele 13.00- 24.06.2019 orele 13.00, iar prin intermediul escortei a fost transportat către I.P.J Suceava-Centru Arest, unde a fost încarcerat.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de