Primarul Ion Lungu a oferit și în acest an porții de sarmale pelerinilor veniți la Hramul Sucevei VIDEO

Primarul Ion Lungu și soţia acestuia, Luminiţa, au împărţit, duminică după-amiază, pelerinilor veniți din toate colțurile țării la Hramul Sucevei 5.000 de sarmale calde și tot atâtea sticle cu apă, în semn de ospitalitate.

Mii de credincioși se află în aceste zile în pelerinaj la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava care au fost scoase din biserica mănăstirii care poartă numele sfântului protector al municipiului Suceava și așezate într-un baldachin, unde, rând pe rând, credincioșii trec și se închină.

Până la începerea slujbei de Priveghere, credincioșii au fost omeniți cu sarmale, pâine și apă minerală de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

„Conform tradiției, pentru al 15-lea an consecutiv, familia mea oferă 5.000 de sarmale și 5.000 de sticle de apă minerală, pelerinilor care vin la Suceava, la mănăstire”, a spus Ion Lungu.

Primarul a arătat că aceste sarmale sunt pentru cei care vin de departe, din Maramureș, din Borșa și rămân peste noapte în curtea mănăstirii.

Ion Lungu a menționat că Primăria Municipiului Suceava pune la dispoziție credincioșilor 300 de locuri de cazare, gratuite, la căminele internat din oraș, dar și microbuze care să faciliteze transportul acestora.

De asemenea, primarul Ion Lungu i-a invitat pe suceveni să participe la manifestările din cadrul „Zilelor Sucevei”, arătând că programul este pentru toate vârstele și pentru toate gusturile și sunt organizate în mai multe locații din municipiu.(N.B.)

S-a dat startul Sărbătorii de SÂNZIENE la Suceava!

Gepostet von NewsBucovina.ro am Sonntag, 23. Juni 2019