Cod portocaliu de ploi abundente, luni după amiaza, în județul Suceava. Meteorologii au emis și cod galben de furtuni până marți, dar și o informare meteo de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, luni dimineața, avertizările meteo pentru județul Suceava.

Astfel, luni, de la ora 12 până la ora ora 23, pentru județul Suceava a fost emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate

Meteorologii arată că în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, precum și în zona de munte a județelor Vrancea și Prahova instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intervale cu averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

Totodată, de luni de la ora 23 până marți dimineața la  ora 06 județul Suceava va fi sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Astfel, în intervalul menționat, în Oltenia, vestul și sud-vestul Munteniei, nordul și vestul Moldovei, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

ANM a emis și o infornare meteo de instabilitate atmosferică și disconfort termic valabilă până marți la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, luni (24 iunie) în cea mai mare parte a țării, iar marți (25 iunie) mai ales în regiunile sudice, estice și centrale. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

  ANM mai arată că vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării.

Disconfortul termic se va accentua treptat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, luni (24 iunie) local, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, iar marți (25 iunie), pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și de podiș.(N.B.)

loading...