Mii de credincioși în procesiune pe străzile Sucevei cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, ocrotitorul orașului FOTO VIDEO

Mii de credincioși din toată țara au participat luni, 24 iunie a.c., la Sfânta Liturghie și la procesiunea cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, protectorul orașului.

Și în acest an curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” a fost plină de credincioși veniți să se roage și să atingă moaștele ocrotitorului Sucevei ale cărui puteri miraculoase sunt mult mai puternice în ziua de sărbătoare.

Sfânta Liturghie a fost de oficiată ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dar și de zeci de preoți și diaconi.

La slujba religiosă au asistat prefectul Mirela Adomnicăi, președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu.

Pe tot parcursul Sfintei Liturghii credincioșii au stat la rând pentru a trece pe la baldachinul în care a fost depusă racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, unde s-au închinat și rugat pentru sănătate și iertarea păcatelor și au primit flori de sânziene, veșmânt și vată sfințită din partea preoților.

Procesiunea cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou a început în jurul orei 12, după Sfânta Liturghie, iar miile de credincioşi au urmat racla cu moaştele sfinte pe străzile Sucevei, prin fața bisericilor Învierea Domnului, Domniţelor, Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru, Sfântul Nicolae, Catedrala Naşterea Domnului și Biserica Naşterea Maicii Domnului de la Tribunal.

După procesiune, o parte dintre credincioși au revenit la Mănăstirea „Sf.Ioan cel Nou de la Suceava” unde au participat la masa oferită cu prilejul hramului mănăstirii.

Procesiunea cu Moaștele “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” pe străzile orașului

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 24. Juni 2019

Sfântul Ioan cel Nou este protectorul municipiului Suceava, iar domnitorul Alexandru Cel Bun a adus în anul 1402 moaştele acestuia la Suceava.

loading...