Ziua Drapelului Național, marcată în Piața Steagurilor din centrul Sucevei


Intră acum și în grupul de

Ziua Drapelului Național a fost marcată, miercuri,  la Suceava, în Piața Steagurilor, de lângă Palatul Administrativ, printr-o ceremonie de înălțare a drapelului României pe catarg.

 La eveniment au participat reprezentanți ai administrației județene și locale, prefectul Sucevei Mirela Adomnicăi, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță , dar și cei doi viceprimari ai municipiului Suceava, Lucian Harșovschi și Marian Andronache.

Totodată, la ceremonie au participat preoți, pompieri militari, jandarmi, fanfara, dar și tineri precum și câțiva zeci de localnici.

Reprezentanții autorităților au amintit importanța drapelului național, după care preoții au binecuvântat tricolorul, iar autoritățile au sărutat drapelul național.

Cu aces prilej, prefectul Mirela Adomnicăi a vorbit despre patriotism în jurul drapelului național, vicepreședintele Gheorghe Niță a vorbit despre istoricul  drapelului, dar a recitat și o poezie, în timp ce viceprimarul Lucian Harșovschi a subliniat că Ziua Drapelului Național este o sărbătoare importantă

„Ziua de 26 iunie marchează unul din momentele în care trebuie să fim mândri că suntem români, să fim conștienți de sacrificiile predecesorilor noștri. Trebuie să credem în simbolurile noastre naționale, să știm că, indiferent de colțul lumii în care ne aflăm, întotdeauna ne vom simți români și vom trăi românește”, susține viceprimarul.

Ceremonia de Ziua Drapelului Național s-a încheiat cu defilarea pompierilor militari și a jandarmilor pe acrodurile fanfarei.


Intră acum și în grupul de