Ioan Bălan a prezentat în Parlament principalele puncte din programul de guvernare al PNL ce va fi pus în aplicare după îndepărtarea de la putere „a nepricepuților” de la PSD și ALDE: Vă garantez că modelul administrativ de succes al PNL va fi generalizat la nivelul întregii țări, pentru că toți românii au dreptul la o viață mai bună


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele  regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a susținut, miercuri, în Parlament o declarație politică în care a prezentat principalele puncte ale programului de guvernare liberal.

El a spus că în alegerile din 26 mai, Partidul Național Liberal a reușit să obțină cea mai bună performanță electorală din ultimele opt decenii.

„Faptul că PNL se află astăzi pe primul loc în încrederea alegătorilor români nu este deloc întâmplător. Cetățenii au încredere în PNL pentru că este partidul care a realizat modernizarea statului român și procesul istoric al Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Românii ne-au creditat, de asemenea, pentru măsurile economice și sociale pe care PNL le va implementa atunci când  va ajunge la guvernare, precum și pentru profesionalismul oamenilor pe care îi vom propune să conducă soarta țării”, a spus deputatul sucevean.

El a menționat că propaganda mincinoasă orchestrată de PSD a tot răspândit în opinia publică ideea că PNL nu e pregătit de guvernare și că PNL nu are un program de guvernare pentru România.

„Este o minciună grosolană! PNL a demonstrat săptămâna trecută că, deși nu are decât 20% din voturile din Parlament, a reușit să strângă în jurul său o opoziție unită care a întrunit 200 de voturi pentru căderea Guvernului Dăncilă. PNL este partidul care s-a pronunțat fără niciun dubiu că este gata să preia imediat guvernarea din mâinile nepricepuților de la PSD și ALDE, pentru a opri șirul de măsuri păguboase și anti-românești pe care le iau aceștia. În ceea ce privește programul de guvernare al PNL, le-aș spune celor care nu mai știu diferența dintre adevăr și minciună că aproape jumătate din programul nostru este deja depus în Parlament, sub forma propunerilor legislative, pentru care ne vom lupta să devină legi și să fie implementate în favoarea românilor”, a spus parlamentarul sucevean.

El susține că programul PNL acoperă o gamă largă de probleme pe care guvernele PSD-ALDE se fac că nu le văd, fiind mai degrabă preocupate de interesele personale și de grup ale liderilor lor.

Deputatul sucevean a punctat succint câteva dintre punctele din programul PNL care sunt depuse în Parlament și care sunt împiedicate de PSD și ALDE ca să fie adoptate.

„Pentru economia României, în mod special pentru mediul economic privat am propus: eliminarea accizei suplimentare la carburanți, eliminare supra-taxării contractelor de muncă cu timp parțial, facilități fiscale pentru angajatorii care-și stimulează financiar angajații, stimulente fiscale pentru antreprenorii care își plătesc obligațiile fiscale la timp, extinderea neimpozitării profitului reinvestit în mijloace de transport noi, eliminarea birocrației fiscale și a Split TVA, înființarea ghișeului anti-birocrație, introducerea posibilității antreprenorilor de a opta pentru modalitatea de impozitare care le convine mai mult, alocarea a minimum 6,5% din PIB pentru investiții în infrastructură, creșterea transferurilor la Pilonul 2 de pensii, pentru creșterea veniturilor din pensii ale angajaților de astăzi. Pentru sănătate, educație și agricultură avem, de asemenea, cele mai bune soluții. Reînființarea cabinetelor medicale în școli, construirea spitalelor regionale de urgență din fonduri europene gratuite, sprijinirea tinerelor familii să facă copii, masă diversificată în școli și generalizarea programului after school în toată țara, sprijin consistent pentru fermieri și o finanțare adecvată pentru administrațiile publice locale sunt alte măsuri depuse de PNL în Parlament, care se lovesc de refuzul categoric al PSD și ALDE. Pentru copii, după ce am reușit dublarea alocațiilor de stat, avem proiect de indexare automată a acestora, de la fiecare început de an, iar pentru pensionari susținem ca pensiile să crească real, fără să crească și prețurile în același timp, de la fiecare început de an, nu de când ar vrea Guvernul. Avem soluții pentru autostrăzi, pentru căi ferate, porturi și aeroporturi, pentru mediul de afaceri și pentru utilizare fondurilor europene. Și, pentru ca propaganda PSD și ALDE să nu mai falsfice realitatea, le sugerez să meargă la Cluj Napoca sau la Suceava, la Oradea sau la Arad, la Alba Iulia sau la Sibiu și să vadă cu ochii lor cum ar arăta România condusă de PNL: locuri de muncă bine plătite, străzi, școli și spitale moderne, o populație care se simte în siguranță, mijloace de transport moderne și infrastructură modernizată prin fonduri europene nerambursabile”, a spus Ioan Bălan.

El a adăugat că despre PNL vorbesc faptele și acesta crede că este motivul cel mai puternic pentru care acum PNL este pe primul loc în încrederea românilor.

„Vă garantez că atunci când vom veni la guvernare nu-i vom dezamăgi pe români, iar modelul administrativ de succes al PNL va fi  generalizat la nivelul întregii țări, pentru că toți românii au dreptul la o viață mai bună”, a conchis Ioan Bălan.(T.B.)


Intră acum și în grupul de