27 de cazuri de meningită virală cauzată de enterovirusuri, înregistrate în judeţul Suceava de la începutul acestui an


Intră acum și în grupul de

De la începutul acestui an, în judeţul Suceava s-au înregistrat 27 de cazuri de meningită virală de etiologie enterovirală, 15 fiind raportate în luna iunie.

Potrivit specialiştilor epidemiologi din cadrul DSP Suceava, metodologia prevede ca în cazul suspicionării meningitelor virale la copii cu vârste peste 15 ani să se efectueze  investigaţii şi pentru virusul West Nile, doar într-un singur caz fiind efectuate astfel de investigaţii, dar rezultatul a fost negativ.

Dacă în primele cinci luni ale anului s-au înregistrat 12 cazuri de meningită virală de etiologie enterovirală la pacienţi cu vârste cuprinse între 5 ani şi 80 de ani, în cursul lunii iunie au fost 15 astfel de cazuri, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate la copii cu vârste 5-14 ani, iar ultimul caz raportat a fost la un preşcolar de la o grădiniţă particulară din municipiul Suceava.

Autorităţile sanitare sucevene au dispus măsuri de dezinfecţie curentă, dar şi supravegherea clinică a copiilor, în paralel cu educaţia sanitară adaptată vârstei preşcolarilor.

Pacienţii diagnosticaţi cu meninigită virală, cu forme uşoare ale bolii, au primit tratament de specialitate în spital.

Conform specialiştilor, enterovirusurile se pot transmite pe cale digestivă, prin consumul de alimente sau fructe insuficient spălate sau contaminate, prin intermediul mâinilor murdare, mai exact din cauza  nerespectării regulilor de igienă alimentară şi personală.

Infecţiile cu enterovirusuri pot provoca diverse forme de îmbolnăvire, de la forme uşoare de indigestie, enteroviroze, până la meningite virale.

Meningitele cauzate de infecţia cu enterovirusuri sunt cele mai frecvente meningite virale, pentru prevenirea îmbolnăvirilor fiind recomandată respectarea igienei alimentare şi personale.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de