146 de candidaţi suceveni au absentat luni la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Examenului Naţional de Bacalaureat


Intră acum și în grupul de

Probele scrise ale Examenului Naţional de Bacalaureat au debutat luni cu cea la Limba şi Literatura română, la care au participat 4973 de candidaţi din judeţul Suceava, iar 146 au absentat.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Suceava, profesor Alexandra Chirilă, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Bacalaureatului s-a desfăşurat în condiţii normale, la această probă participând 4973 de candidaţi.

Chirilă a spus că cele 4973 de teze vor fi evaluate în judeţul Iaşi, iar lucrările candidaţilor din judeţul Neamţ vor fi corectate în judeţul Suceava.

Ea a precizat că 3426 de lucrări sunt ale candidaţilor de la profilul real, iar 1547 de lucrări sunt ale candidaţilor de la profilul uman.

Inspectorul şcolar general adjunct a mai spus că probele scrise ale Bacalaureatului continuă marţi cu cea la Limba maternă- ucraineană, unde s-au înscris 24 de candidaţi, iar pentru proba non lingvistică din cadrul Bacalaureatului Francofon s-au înscris 24 de candidaţi de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava.

De precizat este că probele scrise ale Bacalaureatului se desfăşoară în 17 centre de examen, iar în județul Suceava sunt înscriși pentru a susține aceste probe un număr de 5456 de candidați.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de