Firmele de deşeuri metalice, amendate de comisarii de mediu


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul primului trimestru al acestui an, comisarii Gărzii de Mediu Suceava au efectuat un număr de 68 de controale planificate şi 88 de controale neplanificate, ca răspuns la sesizările primite. O atenţie mai deosebită a fost acordată controalelor efectuate înpreună cu Poliţia Transporturi Feroviare privind prevenirea furturilor de echipamente metalice din structuri feroviare. Cu o amendă de 20.000 lei a fost sancţionată firma GOG METAL srl Sibiu pentru că nu a contractat o societate specializată privind colectarea şi transportul deşeurilor pe bază de uleiuri din condensatorii electrici- considerate echipamente electrice contaminate, agentul economic realizând dezmembrăi la centrul de transformare amplasat la ieşire din Suceava spre Fălticeni. Firma nu a contestat procesul verbal şi a achitat amenda.

Nu la fel de pomptă a fost şi o firmă, gen Remat, din Botoşani, care a fost amendată cu 3.000 lei, pentru că nu avea o evidenţă a gestionării deşeurilor, dar nu a semnat procesul verbal, acesta fiind trimis prim poştă.

Cu o amendă de 2.000 lei a fost sancţionată SC COMETAL srl Cornu Luncii cu punct de lucru la Gura Humorului pentru depozite necorespunzătoare de deşeuri menajere şi reciclabile pe platforma punctului de lucru.

Cu avertisment a fost sancţionată SC ROSAR Rădăuţi- fosta fabrică de materiale pentru aşchierea metalelor ce nu a notificat către APM Suceava stadiul de realizare a măsurilor prevăzute anterior pentru atelierul de tratare termică.


Intră acum și în grupul de