Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu va fi reprezentat în instanţă de firme de avocatură


Intră acum și în grupul de

Constantin HarasimÎn urma reorganizării Gărzii de Mediu, la Suceava a fost reînfiinţat Comisariatul Regional având în subordine judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Vaslui, comisariatele judeţene pierzând în acest fel personalitatea juridică. Potrivit noii organigrame, funcţia de comisar-şef este asimilată celei de şef de serviciu, Comisariatul judeţean nemaiavând jurişti, conducători auto şi un referend. Astfel, după reorganizare, Suceava are 9 comisari, dar mai sunt vacante 4 posturi, încă unul de comisar-şef şi unul de referend. Potrivit lui Constantin Harasim, încă şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, comisariatele judeţene vor efectua în special controale tematice şi cele rezultate în urma sesizărilor.

„Avem multe sesizări privind salubrizarea, dar o atenţie deosebită se va da în următoarea perioadă utilizării resurselor, iar la noi se va pune accent pe agregatele minerale, apă şi lemn, urmărindu-se dacă se plăteşte taxa de mediu”, a declarat, luni, Constantin Harasim.

Prin reorganizarea Gărzii, se urmăreşte şi externalizarea activităţii juridice către firme de avocatură, ce vor reprezenta în instanţă instituţia. În momentul de faţă, comisariatul sucevean are 60 de acţiuni în instanţă, ceea ce înseamnă un volum mare de muncă pentru avocaţii ce vor prelua cazurile, şi totodată o povară financiară.

Cât priveşte şefia Comisariatului Regional, postul este ocupat cu titlul de interimat de către ieşeanca Diana Croitoru. Aceasta va ocupa funcţia publică de comisar-şef regional pentru maxim 6 luni de zile.


Intră acum și în grupul de