Pompierii au intervenit la nouă incendii de vegetaţie uscată


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a intervenit duminică, în nouă locaţii pentru localizarea şi stingerea incendiilor. Astfel, Detaşamentul de pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi Ocolul Silvic Mălini au intervenit cu o autospecială, cca. 30 cetăţeni şi 80 lucrători ai ocolului silvic, la orele 14.36, la vegetaţie uscată (cca 40 ha), pe un teren ce aparţine cetăţenilor comunei Mălini, în localitatea Văleni. Aici exista pericolul de propagare la fondul forestier. Au ars aproximativ 40 ha de vegetaţie uscată, s-a salvat fondul forestier în valoare de 1.000.000 lei.

Detaşamentul de Pompieri Suceava a intervenit, la orele 15.03, cu două autospeciale, în localitatea Pătrăuţi, la vegetaţia uscată (cca 1 ha) din livada ce aparţine cetăţenilor comunei. A ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de cca 1 ha. La orele 16.12 detaşamentul Suceava a fost alertat din nou de izbucnirea unui incendiu în localitatea Ipoteşti. S-a intervenit cu două autospeciale, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii, la o vegetaţie uscată pe o suprafaţă de ca 4 ha. A fost salvată o plantaţie de salcâm în valoare de cca 10.000 lei.

Garda de intervenţie Siret a intervenit împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi Ocolul Silvic Zamostea, la orele 15.45, cu două autospeciale, pe raza comunei Zamostea la vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 15 ha, pe un teren ce aparţine consiliului local, unde exista pericolul de propagare la pădurea de conifere învecinată. Au ars cca 15 ha vegetaţie uscată şi s-a salvat fondul forestier învecinat în valoare de 300.000 lei.

Detaşamentul de pompieri Câmpulung Mpldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vama (22 voluntari) şi Ocolul Silvic Vama (25 lucrători) au intervenit, la orele 16.18, cu trei autospeciale şi o motopompă, în comuna Vama, la vegetaţia uscată (cca 15 ha) pe o păşune, unde exista pericolul de propagare la fondul forestier. În urma intervenţiei s-a salvat fondul forestier în valoare de cca 1.000.000 lei dar au ars cca 15 ha vegetaţie uscată.

Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit împreună cu Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dorna Arini, la orele 16.54, cu două autospeciale, la vegetaţia uscată (cca 3.000 mp) pe un teren ce aparţine lui Augustin D. în localitatea Dorna Arini. Au ars cca 3.000 mp vegetaţie uscată.

Garda de intervenţie Solca a intervenit, la orele 18.00, cu două autospeciale şi o motopompă la vegetaţia uscată (cca 8 ha), pe raza localităţii Arbore. Au fost salvate 3 locuinţe învecinate în valoare de 170.000 lei. Au ars aproximativ 8 ha de vegetaţie uscată.

Detaşamentul de pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vadu Moldovei şi cca. 30 cetăţeni din satul Mesteceni au intervenit, la orele 20.08, cu o autospecială, la vegetaţie uscată (cca 8 ha), pe un teren ce aparţine cetăţenilor comunei Vadu Moldovei. Aici exista pericolul de propagare la o plantaţie de foioase. Au ars aproximativ 8 ha de vegetaţie uscată. La orele 21.51 acelaşi detaşament împreună cu Serviciul Voluntar pentru situaţii de Urgenţă Rădăşeni au intervenit, cu o autospecială, la vegetaţia uscată (cca 1 ha) în livada de pomi fructiferi ce aparţine cetăţenilor din localitatea Rădăşeni. A fost salvată livada în valoare de 100.000 RON.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, toate misiunile s-au încheiat fără incidente.
Incendiile au avut drept cauză folosirea focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.


Intră acum și în grupul de