Flutur: Îmi exprim speranța că, în prima ședință, Guvernul va da undă verde pentru conducta de gaz natural spre Vatra Dornei. Eu am transmis toate argumentele și am făcut toate demersurile posibile


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că speră că în urma demersurilor făcute de el, în prima ședință de Guvern se va aproba Hotărârea privind declararea proiectului de investiții „Conducta de transport gaze naturale Pojorâta – Vatra Dornei ca proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale”, ca soluție pentru a rezolva problema terenul aferent investiției.

Președintele Flutur a declarat pentru News Bucovina că a elaborat,în ultima perioadă, împreună cu specialiști ai CJ Suceava, nota de fundamenatre cu argumentele pentru ca această investiție să fie de importanță națională.

Astfel, se va realiza conectarea magistralei de gaz natural cu Ardealul și se va închide inelul pe partea de nord a țării, dar în același timp este necesară pentru ca în această parte a țării, în apropiere de Ucraina, să existe această sursă de energie pentru nevoile populației și a industriei care începe să se pună pe picioare, a spus Flutur.

El a explicat că se dezvoltă în zonă în special industria alimentară, cu prelucrarea laptelui, a cărnii, a fructelor și ciupercilor, a apelor minerale.

Președintele Flutur a menționat că din informațiile pe care le are, Transgaz are fondurile necesare pentru a finaliza în cel mai scurt timp această conductă și că, în acest fel, Vatra Dornei, unde sezonul rece este foarte lung, va putea să folosească și gazul natural pentru încălzire.

Lucrările la conducta magistrală Frasin-Vatra Dornei, pe tronsonul Pojorâta – Vatra Dornei, de 33 de kilometri au fost începute de Transgaz în anul 2003 şi s-a lucrat pe o distanţă de 9,2 kilometri după care au fost stopate din cauza problemelor legate de  traversarea fondului forestier, teren care este în litigiu între RNP Romsilva și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.(N.B.)


Intră acum și în grupul de