Flutur, replică acidă pentru Ioan Stan: Ați blocat șapte ani proiectul magistralei de gaz spre Vatra Dornei, al modernizării DN 18, al centurii Sucevei și al pârtiei de la Câmpulung Moldovenesc și vă lăudați cu munca îndârjită?


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat, joi, că liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, nu a înțeles nimic din politică și crede că tot ce mișcă în județ se face cu voie de la PSD, după ce acesta și-a exprimat suprinderea că președintele CJ Suceava își asumă meritele soluționării situației prin care Transgaz va putea relua lucrările la magistrala de gaz natural Pojorâta-Vatra Dornei.

„După multe mandate de parlamentar, senatorul Ioan Stan nu a înțeles nimic din politica suceveană. Păcat! După părerea domniei sale tot ce mișcă în județul acesta, aerul, apa, sunt datorită PSD și domniei sale. Nu-i așa domnule Stan! Păcat că după multe mandate de parlamentar nu ați înțeles nimic de la democrația câștigată după 1989”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele Flutur a spus că proiectul magistralei de gaz metan spre Vatra Dornei l-a început el în mandatul de președinte al CJ Suceava din perioada 2008-2012.

„Gazul metan spre Vatra Dornei am început să-l duc în primul mandat de președinte al Consiliului Județean și l-am dus până la Pojorâta. Atât am putut până în 2012. De după 2012 și până acum sunteți voi și PSD la putere și nu ați făcut nimic. Sunt șapte ani”, a declarat președintele CJ Suceava.

Președintele Flutur a apreciat că ceea ce susține acum liderul sucevean al PSD aduce cu situația înregistrată la pârtia din Masivul Rarău, proiect care a fost blocat șapte ani de guvernele PSD, iar cei din PSD și-au asumat meritul investiției.

„Ce faceți dumneavoastră acum seamănă cu pârtia de la Câmpulung Moldovenesc. Ați blocat șapte ani o investiție, ați mai dat cinci la sută la final, după șapte ani, și ați venit PSD-iști cu sutele să o inaugurați, într-un fel de neimaginat”, a spus Flutur.

El a arătat că magistrala de gaz natural spre Vatra Dornei trebuia finalizată încă din 2013 și consideră că nu poate exista o dispută pe cine are merite în soluționarea problemei.

„Aici nu e vorba de merite pentru că s-au pierdut șapte ani. Bine că, în sfârșit, s-a rezolvat”, a spus Flutur.

El a amintit că situația actuală a fost generată și de faptul că terenul ce urmează să fie traversat de magistrala de gaz natural este în litigiu după ce Direcția Silvică Suceava a atacat în instanță dreptul de proprietate al parohiilor.

„Nu noi am dat în judecată 500 de parohii din județul Suceava care se judecă prin tribunale, ci dumneavoastră. Nu noi am venit noaptea la Sucevița, ci dumneavoastră, cu Liviu Dragnea, și ați promis încă din 2017 că veți rezolva problema. Asta este munca îndrâjită a dumneavoastră? Așa ați făcut și cu drumul național 18. Probabil că așa pregătiți și cu șoseaua de centură să vă lăudați că ați terminat-o cu șapte ani întârziere. Măcar de ar fi șapte ani de acasă”, a conchis Gheorghe Flutur.

Amintim că Guvernul a aprobat, miercuri, o Hotărâre de Guvern privind declararea proiectului de investiții ”Conducta de transport gaze naturale DN 250 Pojorâta-Vatra Dornei” ca proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur,a propus această soluție cu mai multe luni în urmă pentru deblocarea proiectului pentru că doar prin declararea proiectului de importanță națională se  poate activa mecanismul prevăzut de o lege din 2016 prin care lucrările se pot realiza chiar dacă terenul necesar este în litigiu și a arătat că varianta pe care au susținut-o cei din PSD, de declarare a proiectului de interes național, nu rezolvă situația.

De aceea, încă de la începutul lunii aprilie, Gheorghe Flutur a semnat Certificatul de Urbanism pentru tronsonul de conductă de transport gaze naturale Pojorâta-Vatra Dornei și a cerut Guvernului să inițieze o Hotărâre de Guvern prin care aceasta să fie declarată de importanță națională. (N.B.)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis miercuri seara un comunicat de presă în care îl acuză pe președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că își arogă meritele rezolvării problemei care să permită Transgaz reluarea lucrărilor la magistrala de gaz natural Pojorâta-Vatra Dornei în condițiile în care el a muncit „cu îndârjire”timp de trei ani pentru a soluționa problema.


Intră acum și în grupul de