Stâlpi de telefonie, puşi în pericol de un incendiu


Intră acum și în grupul de

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava au intervenit luni la stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată. Detaşamentul de pompieri Fălticeni împreună cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Rădăşeni au intervenit la orele 10:50, la un incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, pe un islaz ce aparţine cetăţenilor comunei Rădăşeni. Au ars aproximativ 1,5 ha de vegetaţie uscată. Pompierii au revenit în Rădăşeni la ora 16:35, la un nou incendiu. De această dată au ars circa 0,5 ha de vegetaţie uscată de pe un teren ce aparţine Consiliului Local Rădăşeni.
Acelaşi detaşament, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cornu Luncii, a intervenit la ora 13:13, în comuna Cornu Luncii, la un incendiu de vegetaţie uscată de pe un teren ce aparţine Consiliului Local Cornu Luncii. Aici, exista pericolul de propagare a focului la stâlpii de telefonie, aparţinând Romtelecom, din apropiere. Datorită intervenţiei pompierilor a ars doar vegetaţia uscată, pe o suprafaţă de cca 400 mp.

Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei împreună cu Serviciul Privat al Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o pepinieră. La sosirea gărzii de intervenţie ardea vegetaţie uscată de pe un teren aparţinând Ocolului Silvic Dorna Candrenilor. Au ars circa 150 mp de vegetaţie uscată şi s-au degradat aproximativ 80 de puieţi de brad şi molid.
Pompierii dorneni, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şaru Dornei, au intervenit şi la un incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un teren aparţinând lui Ion I., din localitatea Sărişorul Mare, comuna Şaru Dornei. Au ars circa 300 mp de vegetaţie uscată, incendiul fiind lichidat înainte ca acesta să ajungă la fondul forestier din apropiere.

Toate misiunile s-au încheiat fără incidente, iar salvările pompierilor au însumat aproximativ 10.000 lei. Incendiile au avut drept cauză folosirea focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.


Intră acum și în grupul de