Acasă Actualitate Monseniorul Iosif Păuleţ va fi consacrat și instalat ca episcop al Diecezei...

Monseniorul Iosif Păuleţ va fi consacrat și instalat ca episcop al Diecezei Romano-Catolice Iaşi în data de 6 august


Intră acum și în grupul de

Consacrarea episcopală şi instalarea ca episcop al Diecezei de Iaşi a Monseniorului Iosif Păuleţ vor avea loc în data de 6 august 2019, cu ocazia sărbătorii „Schimbarea la Faţă a Domnului”, începând cu ora 10:30, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi.

Amintim că Sfântul Părinte Papa Francisc l-a numit, sâmbătă, episcop romano-catolic de Iaşi pe Monseniorul Iosif Păuleţ, până la data numirii împlinind misiunea de decan al Decanatului de Bucovina şi paroh la Parohia “Sfântul Ioan Nepomuk” Suceava, din Dieceza de Iaşi.



Potrivit unui comunicat de presă al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, celebrantul principal al sfintei Liturghii solemne şi consacratorul principal va fi Excelenţa Sa Petru Gherghel, episcop, administrator apostolic de Iaşi, co-consacratori vor fi ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, şi PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi.

Totodată, la acest eveniment va participa şi Excelenţa Sa Monseniorul Miguel Maury Buendía, nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, dar și alţi episcopi, oficialităţi, preoţi, persoane consacrate şi credincioşi laici.

De asemenea, până la începerea misiunii în Dieceza de Iaşi a noului episcop, în toate comunităţile vor fi rostite rugăciuni pentru el. Se vor insera pentru noul episcop intenţii la Rugăciunea Credincioşilor de la sfânta Liturghie, atât la Liturghiile duminicale, cât şi la cele din sărbătorile de poruncă şi din timpul săptămânii, la rugăciunea Breviarului, dar şi în alte ocazii de rugăciune.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version