Incendiu la o locuinţă din Horodnic de Sus, provocat de un aragaz nesupravegheat


Intră acum și în grupul de

Pagube de aproximativ 100 milioane de lei vechi a înregistrat o familie din Horodnic, după ce a lăsat aragazul nesupravegheat. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin servicul 112, marţi, la ora 12:39 a fost anunţat un incendiu la locuinţa cetăţeanului Filaret G. din comuna Horodnic de Sus, str. Groseni. Astfel, Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de urgenţă Horodnic de Susa intervenit cu trei autospeciale şi o motopompă pentru localizarea şi stingerea focului.

Când pompierii au ajuns la faţa locului ardeau acoperişul casei de locuit şi acoperişul bucătăriei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare întreaga locuinţă şi o gospodărie învecinată.

Focul a fost lichidat la ora 14.40, însă au ars acoperişul casei de locuit, pe o suprafaţă de 80 mp şi acoperişul bucătăriei pe o suprafaţă de 40 mp. De asemenea, s-au degradat pereţii casei de locuit, pagubele fiind estimate de proprietar cca 10.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui aragaz lăsat nesupravegheat. Pompierii au salvat casa de locuit, anexele şi gospodăria învecinată în valoare de aproximativ 510.000 lei.


Intră acum și în grupul de