Aplicația Suceava-Alert prin care sucevenii vor putea semnala problemele din municipiu, va fi disponibilă din toamna acestui an, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, miercuri, în conferință de presă, că municipalitatea a desemnat o firmă să realizeze o aplicație pentru smartphone prin care suceveni pot semnala situații negative din municipiu.

Harșovschi a spus că atunci când apare o avarie sau e o problemă în municipiu, sucevenii fac o fotografie și o posează pe internet și nu mai sună la Primărie ca să sesizeze situația.

„E important însă ca aceste informații să ajungă unde trebuie, la factorii care pot lua decizia și să repare ceea ce s-a stricat”, a spus viceprimarul.

El a arătat că, de aceea din toamna acestui an, municipiul Suceava va avea o aplicație pentru smartphone, Suceava-Alert, atât pentru sistemele de operarea Android cât și pentru iOS, pe care sucevenii, după ce o vor instala pe telefoanele mobile, vor putea transmite sesizări primăriei și operatorilor serviciilor publice locale.

Meniul principal va conține posibilitatea de a formula petiții, iar categorii de interes vor fi străzi, spații verzi, mobilier stradal, iluminat public, salubrizare, câini comunitari, siguranță și ordine publică, dar și diverse.

Viceprimarul a spus că aplicația va fi simplu de utilizat, se vor putea adăuga fotografii și localția unde a fost făcută.

Sesizările vor fi preluate de serviciile de specialitate, iar sucevenii vor avea și numerele de telefon unde pot sesiza direct.

Totodată, viceprimarul a spus că sucevenii sunt îndemnați să transmită sesizările lor Primăriei pentru ca acestea să fie preluate de serviciile specializate și soluționate.

Aplicația este realizată de o firmă din Bihor, care o va preda în termen de 40 de zile, iar un an de zile contractul prevede mentenanță(T.B.)


Intră acum și în grupul de